Technasium

Bioloog, medicus, architect, ingenieur of designer... het zijn allemaal beroepen uit het dagelijks leven. Dit klinkt misschien wel interessant, maar wat is het precies? Op het Technasium maak je kennis met deze beroepen. Het Technasium is dé voorbereiding op een technische vervolgopleiding!

Tijdens het vak Onderzoek & Ontwerpen werk je in kleine groepen aan opdrachten van een echte opdrachtgever. Je bouwt bijvoorbeeld een schaalmodel van een energiezuinig huis of een nieuwe brug. Of je vraagt jezelf af hoe vlinders aan hun kleuren komen. Aan het eind van het project presenteer je jouw resultaat. Het traject loopt tot en met het eindexamenjaar en wordt afgesloten met een ‘meesterproef’.

Een impressie van het Technasium

speeltoestel
project
project
technasium
technasium
technasium
technasium

Teamwork

Competenties en wetenschappelijke vaardigheden.

Bij Onderzoek & Ontwerpen werk je altijd in een groepje aan de opdracht. Zo kun je ontdekken waar je goed of minder goed in bent. Op deze manier kan je werken aan  competenties zoals samenwerken, inventiviteit en creativiteit maar ook aan vaardigheden als verslaglegging, presenteren en reflecteren nodig voor je vervolgstudie. Bij het technasium wordt aandacht besteed aan loopbaanoriëntatie. Welk beroep past bij jou? Ben jij meer een regelaar, een onderzoeker of juist meer een maker? Je krijgt een flinke dosis kennis en je leert je fantasie te gebruiken bij het vinden van oplossingen; je leert dóór te zetten (soms zit het tegen) en te werken volgens een planning a.d.h. van de scrummethodiek.

Voor jongens èn meiden!

Je kunt vele kanten op

Met een bètastudie kun je heel veel kanten op. Wat denk je van het ontwikkelen van medicijnen, het ontwerpen van gebouwen of auto’s, een biologisch onderzoek uitvoeren, het verkennen van de ruimte, technologie in de zorg… Je werkt veel samen met mensen, eigenschappen als sociaal zijn, creativiteit, nauwkeurigheid, vasthoudendheid en zelfstandig kunnen werken komen dan goed van pas.

Toelatings eisen

Aanmelden voor Technasium

Heb je van de basisschool een M/H, HAVO of VWO-advies of een minimale citoscore van 537, dan kun je je aanmelden voor het Technasium. Voor de combinatie van Tweetalig VWO met Technasium is een VWO- advies en een minimale citoscore van 545 of een AOB-advies VWO vereist.

Wat zijn de kosten?

Kosten per jaar

Voor deelname aan het programma van het Technasium vraagt Het Goese Lyceum een bijdrage van €150,- per jaar in klas 1, 2 en 3. Voor deelname aan het gecombineerde programma TVWO en Technasium vraagt Het Goese Lyceum een bijdrage van €300,- per jaar in klas 1, 2 en 3. Kosten bovenbouw: €100,- De extra bijdrage is noodzakelijk voor de kosten van materiaal en klassikale excursies (exclusief projectweken).

Technasium: authentiek bètatechnisch onderwijs

Iets voor jou?

Heb je interesse in het Technasium en wil je meer informatie hierover? Kom dan naar de speciale informatiedagen!