Aanbodkaart

Op het Goes Lyceum locatie Oranjeweg bevinden zich de volgende mogelijkheden:

Klik op het plaatje om deze te openen in een nieuwe tab

Offer map site

De profielen

Op Het Goese Lyceum bieden we de volgende profielen aan:

Bouwen, Wonen & Interieur
Bij BWI ga je aan het werk met hout. Je leert hoe je meubels moet ontwerpen, meubels in elkaar zetten en te decoreren. Je werkt vooral aan verschillende projecten, waarbij theorie en praktijk aan elkaar is verbonden. 

Groen
Het groene profiel gaat vooral over het werken met levend materiaal: planten en dieren. Je leert de dieren verzorgen, hoe je een tuin moet aanleggen en plantjes laat groeien. Bloemschikken en het verwerken van je eigen producten uit de schooltuin horen ook bij het programma van groen.  

Dienstverlening & Producten
Als je een idee hebt en dit wil presenteren, kan je het beste aan de slag bij D&P. Je gaat filmen, tekenen met een tekenprogramma op de computer, ontwerpt folders en flyers en je gaat ook technische producten maken. D&P is vooral erg veelzijdig en bedoeld voor leerlingen die creatief zijn. 

Horeca, Bakkerij & Recreatie
HBR is voor leerlingen die aan de slag willen in een restaurant als kok of in de bediening. Je leert hier gasten ontvangen, maaltijden bereiden, bakken en vooral hoe je mensen goed kan entertainen. Bij het onderdeel recreatie leer je hoe je activiteiten kan organiseren. Bij HBR ga je ook daadwerkelijk aan de slag en organiseer je activiteiten voor mensen buiten de school, je kookt en bedient de gasten. Dit oefen je in ons eigen schoolrestaurant LAB14. 

Produceren, Installeren & Energie
Bij PIE leer je lassen, bewerken van metalen en elektriciteit. Je gaat aan de slag met tekeningen, leert deze lezen, leert zelf te tekenen en je kan ook vanuit een tekening iets maken. Constructies in elkaar zetten, ontdekken wat er mis is en hoe je het moet maken hoort vooral bij PIE. Voor leerlingen die graag technisch bezig zijn, is dit een hele uitdaging. Je gebruikt tijdens de lessen moderne machines en werkt vooral aan je eigen opdrachten tijdens de les. 

Mobiliteit & Transport
M&T gaat vooral over alles wat op wielen staat: auto’s, motoren, fietsen, vrachtauto’s en landbouwwerktuigen. Je leert hoe je deze moet onderhouden en repareren. Verder leer je hoe je een vrachtwagen moet laden en lossen en hoe je een route goed kan plannen om van A naar B te gaan. 

Zorg & Welzijn
Z&W gaat over werken met mensen. Jonge mensen, oude mensen en leeftijdsgenoten.  Je leert bijvoorbeeld hoe je mensen kan helpen, het uiterlijk verzorgen en hoe je activiteiten voor verschillende doelgroepen kan organiseren. Bij Z&W wordt veel samen gewerkt met de omgeving, zoals bijvoorbeeld het Gasthuis en de basisschool. De activiteiten worden niet alleen op papier bedacht, maar ook echt uitgevoerd. 
 

Reguliere opleidingen

Oranjeweg mavo

Mavo

Je leert er wat je moet weten om daarna naar het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) te kunnen gaan. De mavo duurt vier jaar.
oranjeweg havo

Havo

Je leert er wat je moet weten om daarna naar het hoger beroepsonderwijs (hbo) te kunnen gaan. De havo duurt vijf jaar.
oranjeweg vwo

Vwo

Het vwo is een vooropleiding voor de universiteit. Je moet hiervoor goed kunnen leren. Het vwo duurt zes jaar.
oranjeweg gymnasium

Gymnasium

Alles leren over de Griekse en Romeinse taal en cultuur? Dan is het gymnasium iets voor jou! Ga jij deze uitdaging aan?

Stromingen

oranjeweg tweetalig

Tweetalig

Wil je meer uitdaging, kies Tweetalig vwo. Combineren kan met Technasium, Gymnasium, Kunst en Cultuur, Verrijkt en/of Versneld.
oranjeweg verrijkt/versneld

Verrijkt en/of Versneld

Ben je nieuwsgierig, (hoog)begaafd en heb je behoefte aan extra uitdaging? Dan kun je je aanmelden voor tvwo Verrijkt en/of Versneld!
oranjeweg technasium

Technasium

Bioloog, medicus, architect, ingenieur of designer... Het Technasium is dé voorbereiding op een technische vervolgopleiding!
oranjeweg kunst en cultuur

Kunst & cultuur

Wil je jouw creatieve talenten ontwikkelen? Dat kan bij Kunst & Cultuur op de Oranjeweg!
juniorklas

Juniorklas

Het Goese Lyceum biedt talentvolle leerlingen uit groep 8 de mogelijkheid om lessen bij te wonen in de Juniorklas die start in januari
Regulier

Regulier

Heb je interesse in het reguliere aanbod en wil je hier meer informatie over? Kom naar de informatiedagen of Het Goese Lyceum Experience.

Theorie en praktijk

Op de locatie Bergweg worden de beroepsgerichte leerwegen van het vmbo aangeboden. Voor zowel basis, kader als gemengde leerweg worden er naast de theorievakken een praktijkvakken gegeven.  

Per leerweg is het verschillend hoeveel praktijk er wordt aangeboden. Een leerling die de basisberoepsgerichte leerweg volgt heeft meer praktijk dan een leerling van de gemengde leerweg. 

Een leerling van de gemengde leerweg heeft naast een gekozen profiel dezelfde theorievakken als een leerling van de mavo. De gemengde leerweg wordt ook wel de praktische mavo genoemd. 

BWI gemengde leerweg

HBR, gemengde leerweg