Havo op de Oranjeweg

Heb je een havo-advies gekregen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Havo staat voor hoger algemeen voortgezet onderwijs. Je leert er wat je moet weten om daarna naar het hoger beroepsonderwijs (hbo) te kunnen gaan. De havo duurt vijf jaar.

In het eerste leerjaar volg je vakken die je al kent van de basisschool zoals Nederlands (taal), Engels, wiskunde en rekenen, geschiedenis, aardrijkskunde en tekenen. Daarnaast krijg je ook een paar nieuwe vakken zoals Duits en Frans. In de tweede klas krijg je ook NASK. NASK bestaat uit natuurkunde en scheikunde. Daar doe je bijvoorbeeld proefjes. In het derde jaar krijg je ook het vak economie. Binnen de havo kun je kiezen voor het speciaal aanbod Kunst & Cultuur of voor Technasium. Volg je de reguliere stroming? Dan heb je Sport & Lifestyle en 4M als extra vakken.

In de derde klas van de havo kies je een vakkenpakket (een profiel): dat is een combinatie van vakken die in een bepaalde studierichting liggen. Het kiezen van een vakkenpakket en in een later stadium een vervolgopleiding is niet altijd makkelijk. Je wordt daarbij begeleid door de decaan en je gaat aan de slag met LoopbaanOriëntatie en Begeleiding (LOB). De vier profielen binnen de havo zijn: CM (cultuur en maatschappij), EM (economie en maatschappij), NG (natuur en gezondheid) en NT (natuur en techniek). In havo 4 en 5 ga je volop aan de slag met de voorbereiding op je vervolgopleiding. Na vijf jaar hard werken leg je het examen af. Heb je voldoende punten gehaald? Dan heb je je diploma behaald! Met je diploma kun je doorstromen naar het hbo. Ook is er de mogelijkheid om door te stromen naar het vwo. Dat kan ook op onze locatie!

Keuze programma's

Kunst & Cultuur

Op de havo kun je kiezen voor het keuzeprogramma Kunst & Cultuur. Je krijgt hierbij vakken zoals tekenen, muziek, dans, toneel, design en audiovisueel. Je neemt deel aan workshops, excursies en bezoekt musea, theater- en muziekvoorstellingen. 

Technasium

Op de havo kun je ook kiezen voor het Technasium. Op het Technasium maak je kennis met beroepen zoals bioloog, medicus, architect, ingenieur of designer. Je werkt aan opdrachten voor echte bedrijven en aan het eind van het project presenteer je jouw resultaat.

oranjeweg technasium

Technasium

Bioloog, medicus, architect, ingenieur of designer... Het Technasium is dé voorbereiding op een technische vervolgopleiding!
Ontdek Technasium
oranjeweg kunst en cultuur

Kunst & cultuur

Wil je jouw creatieve talenten ontwikkelen? Dat kan bij Kunst & Cultuur op de Oranjeweg!
Ontdek Kunst & cultuur
Regulier

Regulier

Heb je interesse in het reguliere aanbod en wil je hier meer informatie over? Kom naar de informatiedagen of Het Goese Lyceum Experience.
Ontdek Regulier