Kunst & Cultuur

Binnen Kunst & Cultuur heb je de mogelijkheid om jouw creatieve en culturele talenten te ontwikkelen. Je leert hierbij niet alleen te kijken en luisteren naar kunst, maar je gaat er vooral zelf mee aan de slag!

Je krijgt vakken zoals tekenen, muziek, dans, toneel, design en audiovisueel. Je neemt deel aan workshops, excursies en bezoekt musea, theater- en muziekvoorstellingen, Ook zijn er presentaties waar je laat zien wat je hebt gemaakt.

Kunst & cultuur is te volgen op mavo-, havo-, en vwo niveau in klas 1, 2 en 3. Aan het einde van klas 3 sluit Kunst & cultuur af en ontvangt de leerling een certificaat. We hebben allerlei type leerlingen binnen onze afdeling. Van het podiumbeest tot de stille ontwerper, de enthousiaste danser, muzikale speler, de grappige cabaretier of de eigenzinnige kunstenaar.

Een impressie van Kunst & Cultuur

kunst

Vakken

• B2D (beeldend tweedimensionaal)
  • B3D (beeldend driedimensionaal)
  • Muziek
  • Design
  • Dans
  • Toneel
  • Audiovisueel

• theatervoorstellingen
  • museum- en atelierbezoek
  • projectdagen
  • projectweken
  • podiumpresentaties
  • optredens buiten school
  • workshops in verschillende disciplines
  • dagexcursies naar grote steden in Nederland
  • weekexcursie naar Parijs in klas 3

Intake

Leerlingen die toegelaten willen worden tot Kunst en Cultuur krijgen eerst een intake. Tijdens de intake wordt op motivatie en interesse beoordeeld. Niet om talent of niveau te bepalen maar om te zien om de leerling bereid is nieuwe dingen te leren. Daarnaast vragen we de leerkracht van de basisschool om advies.

De intake is in 2018 gepland op woensdag 4 april.

Heb je interesse in het keuzeprogramma Kunst & Cultuur en wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op met mw D.M. Koelma (d.koelma@pontes.nl) of dhr J.I. Möhlmann (j.mohlmann@pontes.nl).