De mavo

Heb je een mavo-advies gekregen? Dan ben je bij ons op het juiste adres! Mavo staat voor middelbaar algemeen voortgezet onderwijs. Je leert er wat je moet weten om daarna naar het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) of de havo te kunnen gaan.

De mavo duurt vier jaar. In de eerste klas volg je vakken die je al kent van de basisschool, zoals Nederlands (taal), Engels, wiskunde en rekenen, geschiedenis, aardrijkskunde en tekenen. Daarnaast krijg je ook een paar nieuwe vakken zoals Duits en Frans. In de tweede klas krijg je ook NASK. NASK bestaat uit natuurkunde en scheikunde. Daar doe je bijvoorbeeld proefjes. Ook krijg je het vak economie. In klas 2 kies je een vakkenpakket. 

In mavo 3 en 4 ga je volop aan de slag met de voorbereiding op je vervolgopleiding. Tijdens het derde jaar kies je je profiel: dat is een combinatie van vakken die in een bepaalde studierichting liggen. De vier profielen binnen de mavo zijn: economie, landbouw, techniek en zorg & welzijn. Na vier jaar hard werken leg je het examen af. Heb je voldoende punten gehaald? Dan heb je je diploma behaald! Met je diploma kun je doorstromen naar de hoogste niveaus in het mbo. Op het mbo leer je een beroep, bijvoorbeeld onderwijsassistent, kapper, monteur of verpleegkundige. Ook is er de mogelijkheid om door te stromen naar de havo. Dat kan ook op onze locatie!

Keuze programma's

Kunst & Cultuur

Op de Mavo kun je kiezen voor het keuzeprogramma Kunst & Cultuur. Je krijgt hierbij vakken zoals tekenen, muziek, dans, toneel, design en audiovisueel. Je neemt deel aan workshops, excursies en bezoekt musea, theater- en muziekvoorstellingen. 

Technasium

Zit je in de dakpan-klas mavo/havo dan kun je ook kiezen voor het Technasium. Op het Technasium maak je kennis met beroepen zoals bioloog, medicus, architect, ingenieur of designer. Je werkt aan opdrachten voor echte bedrijven en aan het eind van het project presenteer je jouw resultaat.

oranjeweg technasium

Technasium

Bioloog, medicus, architect, ingenieur of designer... Het Technasium is dé voorbereiding op een technische vervolgopleiding!
Ontdek Technasium
oranjeweg kunst en cultuur

Kunst & cultuur

Wil je jouw creatieve talenten ontwikkelen? Dat kan bij Kunst & Cultuur op de Oranjeweg!
Ontdek Kunst & cultuur
Regulier

Regulier

Heb je interesse in het reguliere aanbod en wil je hier meer informatie over? Kom naar de informatiedagen of Het Goese Lyceum Experience.
Ontdek Regulier