Technasium

Bioloog, medicus, architect, ingenieur of designer... het zijn allemaal beroepen uit het dagelijks leven. Dit klinkt misschien wel interessant, maar wat is het precies? Op het Technasium maak je kennis met deze beroepen. Het Technasium is dé voorbereiding op een technische vervolgopleiding!

Tijdens het vak Onderzoek & Ontwerpen werk je in kleine groepen aan opdrachten van een echte opdrachtgever. Je bouwt bijvoorbeeld een schaalmodel van een energiezuinig huis of een nieuwe brug. Of je vraagt jezelf af hoe vlinders aan hun kleuren komen. Aan het eind van het project presenteer je jouw resultaat. Het traject loopt tot en met het eindexamenjaar en wordt afgesloten met een ‘meesterproef’.

Een impressie van het Technasium

speeltoestel
project
project

Teamwork

Een flinke dosis kennis en fantasie

Als radioloog of architect werk je vaak samen met teamgenoten. Bij Onderzoek & Ontwerpen werk je altijd in een groepje aan de opdracht. Zo kun je ontdekken waar je goed of minder goed in bent. Welk beroep past bij jou? Ben jij meer een regelaar, een onderzoeker of juist meer een maker? Je krijgt een flinke dosis kennis en je leert je fantasie te gebruiken bij het vinden van oplossingen; je leert dóór te zetten (soms zit het tegen) en te werken volgens een planning.

Voor jongens èn meiden!

Je kunt vele kanten op

Met een bètastudie kun je heel veel kanten op. Wat denk je van het ontwikkelen van medicijnen, het ontwerpen van gebouwen of auto’s, een biologisch onderzoek uitvoeren, het verkennen van de ruimte… Je werkt veel samen met mensen, eigenschappen als sociaal zijn, creativiteit, nauwkeurigheid, vasthoudendheid en zelfstandig kunnen werken komen dan goed van pas.

Toelatings eisen

Aanmelden voor Technasium

Heb je van de basisschool een HAVO of VWO-advies of een minimale citoscore van 537, dan kun je je aanmelden voor het Technasium. Voor de combinatie van Tweetalig VWO met Technasium is een VWO- advies en een minimale citoscore van 545 of een AOB-advies VWO vereist. Als er te veel aanmeldingen zijn wordt er bij gelijke geschiktheid geloot.

Wat zijn de kosten?

Kosten per jaar

Voor deelname aan het programma van het Technasium vraagt Het Goese Lyceum een bijdrage van €150,- per jaar in klas 1, 2 en 3. Voor deelname aan het gecombineerde programma TVWO en Technasium vraagt Het Goese Lyceum een bijdrage van €300,- per jaar in klas 1, 2 en 3. Kosten bovenbouw: €100,- De extra bijdrage is noodzakelijk voor de kosten van materiaal en klassikale excursies (exclusief projectweken).

Iets voor jou?

Heb je interesse in het Technasium en wil je meer informatie hierover? Kom dan naar de speciale informatiedagen!

Kom je gezellig een
keertje sfeer proeven?

Kijkmiddagen

van 14.15 tot 15.30 uur
van 14.15 tot 15.30 uur
van 14.15 tot 15.30 uur
van 14.15 tot 15.30 uur

Informatiedagen

van 18.45 tot 21.30 uur
van 09.00 tot 11.45 uur

Voorlichtingsavonden

Van 19.30 tot 21.00 uur
Technasium
Kunst & cultuur
Tweetalig VWO
Meer informatie en inschrijven