Vwo op de Oranjeweg

Heb je een vwo-advies gekregen? Dan ben je bij ons op het juiste adres! Vwo staat voor voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Je moet goed kunnen leren en dat ook leuk vinden, want het vwo duurt zes jaar. Het vwo bestaat uit twee afdelingen: het gymnasium (waar naast de andere vakken ook les wordt gegeven in Grieks en Latijn) en het atheneum. Ook kun je binnen het vwo kiezen voor het programma Verrijkt en/of Versneld.

In het eerste leerjaar volg je vakken die je al kent van de basisschool zoals Nederlands (taal), Engels, wiskunde en rekenen, geschiedenis, aardrijkskunde en tekenen. Daarnaast krijg je ook een paar nieuwe vakken zoals Duits en Frans. In de tweede klas krijg je ook NASK. NASK bestaat uit natuurkunde en scheikunde. Daar doe je bijvoorbeeld proefjes. In het derde jaar krijg je het vak economie.

In de derde klas kies je een vakkenpakket: dat is een combinatie van vakken die in een bepaalde studierichting liggen. De vier profielen binnen het vwo zijn: CM (cultuur en maatschappij), EM (economie en maatschappij), NT (natuur en techniek) en NG (natuur en gezondheid). In vwo 4, 5 en 6 ga je volop aan de slag met de voorbereiding op je vervolgopleiding. Na zes jaar hard werken leg je het examen af. Heb je voldoende punten gehaald? Dan heb je je diploma behaald! Met je diploma kun je doorstromen naar de universiteit. Ook is er de mogelijkheid om door te stromen naar het hbo (hoger beroepsonderwijs).

Keuze programma's

Kunst & Cultuur

Op het vwo kun je kiezen voor het keuzeprogramma Kunst & Cultuur. Je krijgt hierbij vakken zoals tekenen, muziek, dans, toneel, design en audiovisueel. Je neemt deel aan workshops, excursies en bezoekt musea, theater- en muziekvoorstellingen.

Op het Technasium maak je kennis met beroepen zoals bioloog, medicus, architect, ingenieur of designer. Je werkt aan opdrachten voor echte bedrijven en aan het eind van het project presenteer je jouw resultaat.

Tweetalig vwo

Leerlingen die meer kunnen en willen, kunnen zich aanmelden voor tweetalig vwo. Je krijgt de helft van de vakken in het Engels, je gaat op excursies naar het buitenland en behaald een Cambridge-certificaat. Wanneer je ook het IB-certificaat behaald, kun je naar een Engelstalige universiteit en kun je eventueel studeren in het buitenland.

Verrijkt en/of Versneld

Ben je nieuwsgierig, ben je (hoog)begaafd en heb je behoefte aan extra uitdaging in de les? Dan kun je je aanmelden voor tvwo Verrijkt en/of Versneld. 50% van de lessen wordt in het Engels gegeven, je volgt lessen uit onze keuzeprogramma's en je volgt lessen in wetenschapsvaardigheden en filosofie.

oranjeweg kunst en cultuur

Wil je jouw creatieve talenten ontwikkelen? Dat kan bij Kunst & Cultuur op de Oranjeweg!
Ontdek Kunst & cultuur
oranjeweg tweetalig

Tweetalig

Leerlingen die meer kunnen en willen, kunnen zich aanmelden voor Tweetalig vwo. Voor het vwo, Gymnasium en Versneld en/of Verrijkt.
Ontdek Tweetalig
oranjeweg verrijkt/versneld

Verrijkt en/of Versneld

Ben je nieuwsgierig, (hoog)begaafd en heb je behoefte aan extra uitdaging? Dan kun je je aanmelden voor tvwo Verrijkt en/of Versneld!
Ontdek Verrijkt en/of Versneld
oranjeweg technasium

Bioloog, medicus, architect, ingenieur of designer... Het Technasium is dé voorbereiding op een technische vervolgopleiding!
Ontdek Technasium